Nieuws

Afasiekoor helpt mensen zingenderwijs met spraak

0

Beweging 3.0 is gestart met een afasiekoor.

Deze nieuwe vorm van muziektherapie en logopedie biedt extra ondersteuning aan mensen met afasie, die vaak veel moeite hebben met het vinden van woorden en/of het spreken. Door te zingen komen woorden vaak makkelijker op gang.

Afasiekoor_amersfoort

In woonzorgcentrum De Lichtenberg zingt het koor elke vrijdag bekende liedjes onder begeleiding van een logopediste en een muziektherapeute. Daarnaast oefent het koor op een melodie ‘een zin op maat’ op een melodie, als ondersteuning voor het dagelijks leven. Een voorbeeld hiervan is de zin ‘mag ik koffie’.
“Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen. Vanwege de afasie is het voor deze mensen lastig contacten te leggen en voelen zij zich veelal afgezonderd van de buitenwereld. Ieder uitgesproken woord of zinnetje is dus een overwinning”, aldus logopediste Sandra Breman. “Als je dan hoort dat iemand altijd blij en voldaan is als hij terugkomt van het koor of als een familielid opmerkt dat een mevrouw beter en spontaner vanuit zichzelf praat, dan geeft me dat ontzettend veel voldoening. Dat is waar je het voor doet.” Muziektherapeute Inke Krudde: “Voor mensen met afasie is het een geweldige ervaring te merken dat zingen helpt om de verbale mogelijkheden te vergroten. Deelnemers hebben onderling veel plezier en het contact met lotgenoten geeft meer zelfvertrouwen.”


SMTA Spraak Muziek Therapie Afasie – Afasiekoor door hersenletseluitleg

 

 

Aanmelden bij het Afasiekoor

Woont u in de regio Eemland of de directe omgeving en wilt u deelnemen aan het afasiekoor? Of wilt u er meer informatie over? Dan kunt u contact opnemen met:

Inke Krudde
T 06 109 189 27
info@spraakmuziektherapie.nl

of met:
Sandra Breman,

T (033) 469 63 10
sandra.breman@beweging3.nl
www.beweging3.nl

Kijk voor meer info ook eens op:
www.spraakmuziektherapie.nl/muziektherapie/afasiekoor
Bekijk hier het artikel:

De weekkrant; Afasiekoor helpt mensen zingenderwijs met spraak

  • Laatste tweets: