Muziektherapie

Binnen mijn praktijk werk ik voornamelijk volgens de neurologische muziektherapie. Binnen de neurologische muziektherapie helpen de muzikale delen in de hersenen de minder goed functionerende delen te stimuleren of activeren.

Hieronder de verschillende behandelvormen die ik in mijn praktijk toepas. Uitgebreide informatie kunt u vinden in de aparte hoofdstukken onder muziektherapie.

SMTA Speech Music Therapy for Aphasia >

Deze behandelvorm is voor mensen met een afasie en/of verbale apraxie. SMTA richt zich op het vergroten van de communicatieve mogelijkheden en persoonlijke uitingen in dagelijkse situaties.

Taal en leerondersteuning MMT Musical Mnemonical Training >

Deze methode wordt ook wel muzikaal ezelsbruggetje genoemd. Dat wil zeggen dat het middels muziek makkelijker kan zijn om een taal of klankteken te automatiseren.

Bijzondere zangles >

Deze zanglessen zijn bedoeld voor degene voor wie regulier onderwijs minder passend of geschikt is.

Afasiekoor >

Het afasiekoor is bedoeld voor mensen met een afasie en/of verbale apraxie. Binnen de koorlessen wordt naast het zingen van aangepast liedmateriaal ook gebruik gemaakt van de SMTA methode.

Receptieve muziektherapie >

Tijdens deze muziektherapie wordt de muziek niet door de cliënt zelf gemaakt maar uitgekozen of uitgevoerd door de muziektherapeut. De receptieve muziektherapie is bedoeld voor mensen die langdurig ziek zijn en/of voor wie het te vermoeiend en/of onmogelijk is om zelf muziek te maken.

 

  • Laatste tweets: