Inke Krudde

Na afgestudeerd te zijn als muziektherapeut aan de HBO opleiding voor Muziektherapie Middeloo (Hoge School Utrecht), heb ik mijn vervolgstudie tot zangpedagoge afgerond aan het Hilversums Conservatorium.  Na het behalen van het certificaat EVTS (Estill Voice Training System) en SMTA (speech music therapie for aphasia) en NMT-fellow (Neurologisch Muziektherapeut) en RGM Master Practitioner is mijn praktijk voor spraakmuziektherapie ontstaan vanuit de combinatie van mijn twee beroepen.

Juist het zorgaspect in combinatie met mijn grootste passies -de stem en muziek- maakt dat ik mij erg thuis voel in mijn huidige werk. Het geeft mij veel voldoening en energie dit mooie werk te mogen doen. Het feit dat ik naast muziektherapeut ook zangpedagoge ben maakt dat ik een extra dimensie kan geven aan de behandeling (zie onder Praktijkvoorbeelden SMTA).

Het ontstaan van de praktijk voor spraakmuziektherapie en muziektherapie

Binnen mijn zangles praktijk merkte ik dat zingen op meerdere vlakken een positieve invloed heeft. Zangles resulteerde bijvoorbeeld o.a. in beter gebruik van de spreekstem, verminderd stotteren,  verbeterde articulatie, minder angst tot spreken.
Dat fascineerde mij enorm waardoor ik mij ben gaan specialiseren in de combinatie van zang/muziek en spraak middels de methode SMTA (Speech Music Therapy for Aphasia) en NMT (Neurologische MuziekTherapie). In mijn werk blijf ik enorm geboeid door de kracht van muziek en welke invloed muziek heeft op neurologisch vlak.

 

 

 

 

 

 

  • Laatste tweets: